top of page

FOREDRAG

FOREDRAG

Thomas Tram Pedersen fra PlanScape er en populær foredragsholder og tilbyder indlevende og vedkommende  foredrag om bl.a. Den Kolde Krigs historie, Dannebrog og arkitekturhistorie.

DIN KOLDE KRIG

HISTORIER DU GODT KAN HUSKE, MEN SLET IKKE KENDER....

I virkeligheden kan vi godt huske den, men vi kender ikke slet ikke detaljerne i den konflikt, som fra 1945 til 1991 delte verden i øst og vest med en konstant trussel om en 3. Verdenskrig.


Det var ikke kun en konflikt mellem USA og Sovjetunionen om atommissiler på Cuba. Danmark sad midt i konflikten, og mens vi fik dankort, parcelhus og familiebil, rasede den Kolde Krig i baggrunden. Det var en konflikt der tvang enhver til at tage stilling og vælge side, uanset alder, køn, beskæftigelse eller politisk overbevisning. Det var en konflikt, der bragte hele Danmark tættere på en krig, end vi vidste dengang, og det var en krig, som hele det danske samfund var forberedt på at føre.
 

I sit foredrag tager koldkrigs-historiker Thomas Tram Pedersen dig med på en tur tilbage til den Kolde Krig i 1980’erne med en hel stribe eksempler på, hvordan krigen også rasede i vores fredelige hverdag, og hvordan Danmark var klar, hvis krigen skulle komme. Det gjaldt også i Holstebro og Struer, selvom Cuba og Berlin var langt væk.

 

I foredraget er der mulighed for at komme bag om nogle de historier, som de fleste godt kan huske, men som de færreste kendte det fulde omfang af. Thomas Tram Pedersen har blandt andet været chef på Koldkrigsmuseum Stevnsfort og har været med i en stribe TV- og radioudsendelser om den Kolde Krig og er forfatter til flere bøger om den Kolde Krig.

Skærmbillede 2020-09-02 kl. 09.22.20.png

Målgruppe:

Foredraget er egnet til alle, der interesserer sig for historie.

Form:

Fortællinger med udgangspunkt i lokale historier og billeder fra den Kolde Krig.

Varighed:

1 1/2 - 2 timer. Kan tilpasses ned til én time.

Pris:

Som udgangspunkt  koster foredraget 3.500 kr. i foreninger med adgang kun for medlemmer.

Bestilling:

Skriv på thomas@planscape.dk for at aftale nærmere.

DANNEBROG 800 ÅR

Tallinn800.png

Målgruppe:

Foredraget er egnet til alle, der interesserer sig for historie og for at opleve fremmede lande.

Form:

Fortællinger med masser af billeder fra Estland og Danmark.

Varighed:

1 1/2 - 2 timer. Kan tilpasses ned til én time.

Pris:

Som udgangspunkt  koster foredraget 3.500 kr.

Bestilling:

Skriv på thomas@planscape.dk for at aftale nærmere.

flagranke-dansk.jpg
FLAGET FRA HIMLEN

I 2019 er det 800 år siden, at Dannebrog ifølge legenden faldt ned fra himlen i Estland under Valdemar Sejrs korstog mod Estland. Det er en legende, som vi alle husker som et vigtigt element i vores nationale historie, selvom de færreste tror på den.

flaget.png

Men hvad skete der egentlig under det sagnomspundne slag ved Lyndanisse i Estland på Valdemarsdag, den 15. juni 1219? Hvordan er legenden opstået, og hvad var baggrunden for slaget?

I sit foredrag følger Thomas Tram Pedersen i Valdemar Sejrs fodspor og fortæller om legenden og om de mange spor fra de 130 års danske herredømme i Estland, der blev indledt med slaget for 800 år siden.

Thomas Tram Pedersen holder også dette foredrag i forbindelse med HM Dronningens officielle besøg i Estland i juni 2019.

Dannebrog_logo_5cm_print_color.jpg
PLANSCAPE OG JUBILÆET

PlanScape har gennem flere år deltaget i forberedelserne til markeringerne af 800-års jubilæet for Dannebrog i både Danmark og Estland i samarbejde med bl.a. danske og estiske museer, Udenrigsministeriet, og Danmarkssamfundet.

PlanScape har stået for formidling og presse-rådgivning omkring historien for Estlands udenrigsministerium, for Kulturrejser Europa og TV 2.

FÅ ET TILBUD

Kontakt os for en uforpligtende snak om, hvor PlanScape kan hjælpe din virksomhed eller få et tilbud på konkrete opgaver.

Email: info@planscape.dk
Tel:  +45 22 99 90 45

CVR38-25-92-53

Hvis du har spørgsmål eller ønsker at vi kontakter dig, kan du bruge formularen.

Tak for din mail! Vi svarer hurtigst muligt.

Anker 1

MURENS FALD 30 ÅR

bottom of page