top of page

MED TV2 I ESTLAND

MED TV2 I ESTLAND

PlanScapes Thomas Tram Pedersen har ved flere lejligheder lavet historiske TV-udsendelser på historiske steder med TV2 Østs Peter Kryger. I forbindelse med 800-året for Dannebrog lå det derfor snublende nær at lave en mindre TV-serie, der fulgte i kølvandet på Valdemar Sejr og myten om Dannebrog.

Det blev der tre indslag ud af, som er blevet vist på TV2 Øst og på en række af de øvrige regionale TV2-stationer, hvor ialt 1.2 millioner har set serien.

Opgavetype:

Research, tilrettelæggelse og ekspertrolle på TV

Kunde:

TV2 Øst

Periode:

Logo
2019

Samarbejdspartnere:

TV2 Øst, Via Hansa / Borealis, Visit Estonia
Baggrunden

HISTORIER PÅ STEDET

Der findes rundt om i region Sjælland en række historiske steder, som knytter sig til Valdemar Sejr og til korstoget i 1219. Det gælder ikke mindst Valdemar Sejrs borg i Vordingborg, hvor korstoget startede og Skt. Bendts kirke i Ringsted, hvor Valdemar 30 år senere blev begravet.

For at løfte fortællingen yderligere ved at inddrage de historiske, autentiske steder, er en del af optagelserne foregået i Estland. Her besøgte teamet de danske borge i Rakvere og Narva, den danske herregård Vihula og naturligvis Tallinn og stedet, hvor man mener Lyndanisse har ligget, og hvor slaget skal have foregået.

PlanScapes opgaver 

Alle stederne er naturligvis med i de indslag, som PlanScape i samarbejde med Peter Kryger fra TV2 Øst har researchet, skrevet manuskript til og optaget. PlanScapes Thomas Tram Pedersen er samtidig den gennemgående fortæller i afsnittene.

PlanScape arrangerede og deltog i alle optagelserne i Estland gennem sine kontakter til museer, borge og til det estiske udenrigsministerium og den danske ambassade i Tallinn.

bottom of page