top of page

DANNEBROG

800 ÅR

PlanScape har tilrettelagt og gennemført en stribe formidlings-aktiviteter i Estland i forbindelse med markeringen af Dannebrogs 800-års jubilæum.

FLAGET FRA HIMLEN

På Valdemars Dag, den 15. juni 2019 var det 800 år siden, at Dannebrog ifølge legenden faldt ned fra himlen under Valdemar Sejrs korstog i Estland. Jubilæet blev en stor og flot markering i Tallinn i Estland, hvor i tusindevis af danskere deltog.

PlanScape har gennem mere end et år været engageret i markeringen af Dannebrogs 800-års jubilæum, blandt andet som "hus-historiker" for Kulturrejser Europa og Via Hansa. Sammen med de to virksomheder, har PlanScape udviklet en række rejser, foredrag og rundvisninger i Tallinn.

I dagene omkring jubilæet deltog PlanScapes Thomas Tram Pedersen i formidlingen på stedet for hundredevis af danske og estiske gæster.

logo-kr.png
airbaltic.png

PLANSCAPE OG EN 800 ÅR GAMMEL NYHED

Som "hus-historiker" ved Kulturrejser Europa og Via Hansa har Thomas Tram Pedersen fra PlanScape udviklet de historier, som de to virksomheders gæster har mødt under deres besøg i Estland. Herunder har det været centralt, dels at introducere middelalderen for gæsterne og dels at udfolde myten om Dannebrog på en måde, så den også giver mening for et moderne, kritisk publikum.

Gæsterne hos Kulturrejser Europa er et voksent og særligt interesseret publikum, der ofte har et stort forhåndskendskab og samtidig stiller høje krav til formidlingen. For at klæde Kulturrejsers medarbejdere bedst muligt på, har PlanScape stået for uddannelsen af virksomhedens mange guider og turledere i både København og Tallinn.

20190615_202939273_iOS.jpg

Via Hansas administrerende direktør, Külli Karing, og PlanScapes Thomas Tram Pedersen.

FORMIDLING PÅ STEDET

20190615_090453867_iOS.jpg

Når historier finder sted og bliver formidlet på stedet, bliver de for alvor vedkommende for publikum. Det har været centralt i formidlingen af Dannebrog, at fortælle historierne på autentiske steder.

PlanScape har for Kulturrejser og Via Hansa gennemført et stort antal rundvisninger og foredrag for mere end 1.000 gæster i Tallinn, på Vihula Gods og rundt i Estland.

Formidlingen har ikke kun handlet om Dannebrogs-myten men også om 800 års dansk-estiske relationer og Estlands moderne historie belyst gennem steder, arkitektur og fortællinger.

Fejring af Dannebrogs-jubilæet på Frihedspladsen i Tallinn.

tallinn-estonia-danish-kings-garden.jpg

Den Danske Konges have i Tallinn, som ifølge legenden var skuepladsen for slaget ved Lyndanisse den 15. juni 1219.

m2ngu18_0802.jpg

Enestående modernistiske bygninger er ét af Tallinns kendetegn, der vidner om landets omtumlede tilværelse gennem århundreder.

KONTAKT

PLANSCAPE

FÅ ET TILBUD

Kontakt os for en uforpligtende snak om, hvor PlanScape kan hjælpe din virksomhed eller få et tilbud på konkrete opgaver.

Læs mere om priser og aftaler

Email: info@planscape.dk
Tel:  +45 22 99 90 45

CVR38-25-92-53

Hvis du har spørgsmål eller ønsker at vi kontakter dig, kan du bruge formularen.

Tak for din mail! Vi svarer hurtigst muligt.

bottom of page