top of page

MED TV2 ØST I ESTLAND

PlanScape har sammen med TV2 lavet et par TV-indslag, der følger i fodsporene på Valdemar Sejr og myten om Dannebrog

PLANSCAPE MED TV2 ØST I ESTLAND

PlanScapes Thomas Tram Pedersen har ved flere lejligheder lavet historiske TV-udsendelser på historiske steder med TV2 Østs Peter Kryger. I forbindelse med 800-året for Dannebrog lå det derfor snublende nær at lave en mindre TV-serie, der fulgte i kølvandet på Valdemar Sejr og myten om Dannebrog. Det blev der tre indslag ud af, som er blevet vist på TV2 Øst og på en række af de øvrige regionale TV2-stationer, hvor ialt 1.2 millioner har set serien.

 

HISTORIER PÅ STEDET

 

Der findes rundt om i region Sjælland en række historiske steder, som knytter sig til Valdemar Sejr og til korstoget i 1219. Det gælder ikke mindst Valdemar Sejrs borg i Vordingborg, hvor korstoget startede og Skt. Bendts kirke i Ringsted, hvor Valdemar 30 år senere blev begravet.

 

Begge steder er naturligvis med i de indslag, som PlanScape i samarbejde med TV2 Øst har researchet, skrevet manuskript til og optaget. PlanScapes Thomas Tram Pedersen er samtidig den gennemgående fortæller i afsnittene.

 

For at løfte fortællingen yderligere ved at inddrage de historiske, autentiske steder, er en del af optagelserne foregået i Estland. Her besøgte teamet de danske borge i Rakvere og Narva, den danske herregård Vihula og naturligvis Tallinn og stedet, hvor man mener Lyndanisse har ligget, og hvor slaget skal have foregået.

 

PlanScape arrangerede og deltog i alle optagelserne i Estland gennem sine kontakter til museer, borge og til det estiske udenrigsministerium og den danske ambassade i Tallinn.

unnamed-2.png

PLANSCAPE PÅ TV

Thomas Tram Pedersen beskriver slaget ved Lyndanisse. Der hvor Tallinn ligger i dag. 

Se hele indslaget, hvor historiker, Thomas Tram Pedersen følger i hælene på Valdemar Sejr og myten om Dannebrog.

 

Foto: Peter Kryger - TV ØST

KONTAKT

PLANSCAPE

FÅ ET TILBUD

Kontakt os for en uforpligtende snak om, hvor PlanScape kan hjælpe din virksomhed eller få et tilbud på konkrete opgaver.

Læs mere om priser og aftaler

Email: info@planscape.dk
Tel:  +45 22 99 90 45

CVR38-25-92-53

Hvis du har spørgsmål eller ønsker at vi kontakter dig, kan du bruge formularen.

Tak for din mail! Vi svarer hurtigst muligt.

bottom of page