top of page

UDVIDELSEN AF HANSTHOLM HAVN

PlanScape har for Port of Hanstholm netop åbnet sidste fase af formidlingen til publikum af den store udvidelse af Hanstholm Havn.

Juni 2019

UDVIDELSEN AF HANSTHOLM HAVN

VIRKSOMHEDSHISTORIE OG FORMIDLING I LANDSKABET

 

PlanScape har netop afsluttet begge etaper af formidlingen af Hanstholm Havn i forbindelse med den store udvidelse af havnen, som i øjeblikket er ved at blive gennemført. Opgaven er stillet af af Hanstholm Havn og entreprenørvirksomheden Aarsleff A/S, som står for udvidelsesprojektet.

Projektet omfatter ialt fire Info-Boxe, som er opstillet ved havnen, og som formidler fire forskellige temaer omkring Hanstholm Havn til både et lokalt publikum og de mange besøgende, der kommer på havnen i Hanstholm. I foråret 2019 kom de sidste Info-Boxe til med yderligere to temaer; om fiskeriet med udgangspunkt i Danmarks største fiskerihavn og om den enestående natur ved Hanstholm samt Hanstholm som moderne arbejdsplads og bosted.

Ud over at informere om havnen og havneudvidelsen, er ét af målene med formidlingen at vise Hanstholm som en aktiv erhvervsby, hvor havneudvidelsen vil skabe mange nye arbejdspladser og dermed give baggrund for yderligere bosætning.

BOXE_TITLER.png

HANSTHOLM HAVN UDVIDER

Hanstholm Havn gennemgår i perioden frem til 2020 en betydelig udvidelse, der skal gøre havnen til én af Europas førende fiskerihavne for spisefisk. Det store byggeri kommer ialt til at koste ca. 800 mio. kr.

Bygherre på projektet er Port of Hanstholm og Aarsleff A/S er hovedentreprenør. PlanScape står for formidlingen af projektet.

FORMIDLING PÅ STEDET

Der er en meget stor offentlig interesse for projektet blandt de mange besøgende på havnen. Der har derfor også været naturligt for bygherren aktivt at informere om projektet.

PlanScape står for konceptudvikling, research og produktion af formidlingen på Hanstholm Havn.

I dialog med Hanstholm Havn har PlanScape valgt at formidlingen skal ske fra fire Info-Boxe med udsigt over havnen. Dette sikrer en nærhed mellem temaet og det autentiske sted. Samtidig giver det de besøgende en naturlig portal til et besøg på havnen og er dermed med til positivt at regulere folks færdsel på den farlige arbejdsplads.

FORMIDLING TIL ALLE BESØGENDE

På baggrund af en analyse af målgrupper og besøgsmønstre for gæster på havnen, har PlanScape udformet en meget målrettet formidling til publikum. Informationen er samtidig udformet, så den kan ændre indhold og karakter i takt med, at byggeriet skrider frem, og så den kan afspejle de ændringer, der er i gæsternes sammensætning over året.

Endeligt omfatter projektet en omfattende evaluering gennem brugerundersøgelser, observationer og interviews, der er udviklet i samarbejde med Center for Oplevelsesdesign på Aalborg Universitet. Materialet skal danne grundlag for forbedringer og fremtidige nye tiltag.

Hanstholm Havn logo neg-kopi.png
Aarsleff logo.png

"Vi har hos Hanstholm Havn været særdeles tilfredse med vores samarbejde med PlanScape om idéudvikling, research og produktion af indhold til realisering af projekt Info-Box bestående af fire informationscontainere om Hanstholm Havn, den igangværende havneudvidelse, fiskerierhvervet og området her ved Hanstholm. Samarbejdet har taget afsæt i en god forståelse for vores ideer og ønsker, som har banet vejen for en særdeles gennemarbejdet proces, hvor Thomas Tram Pedersens evne til at kombinere viden og kreativitet med stor indsigt og interesse har skabt et meget tilfredsstillende resultat."

Projektleder Line Kjær Røge og Havnedirektør Niels Clemensen, Port of Hanstholm

KONTAKT

PLANSCAPE

FÅ ET TILBUD

Kontakt os for en uforpligtende snak om, hvor PlanScape kan hjælpe din virksomhed eller få et tilbud på konkrete opgaver.

Læs mere om priser og aftaler

Email: info@planscape.dk
Tel:  +45 22 99 90 45

CVR38-25-92-53

Hvis du har spørgsmål eller ønsker at vi kontakter dig, kan du bruge formularen.

Tak for din mail! Vi svarer hurtigst muligt.

contact
bottom of page